Colectare deseuri electrice si electronice

Reciclarea și extragerea elementelor componente din deșeurile electrice și electronice (DEEE) este esențială, deoarece acestea pot fi extrem de dăunătoare pentru mediul înconjurător. În acest proces, metalele sunt sintetizate, grupate și ulterior utilizate pentru fabricarea de noi componente.

 

Dorim să vă informăm despre tipurile de deșeuri electrice și electronice pe care echipa noastră le poate prelua cu succes:

 

  • Echipamente IT&C: accesorii, componente de orice fel, echipamente de rețea, echipamente de telecomunicații, imprimante laser sau deskjet, laptopuri, monitoare crt sau lcd, servere, unități de calcul, ups-uri.
  • Electronice: dvd, echipamente multimedia, plasme, televizoare, vcr.
  • Electrocasnice: aparate de cafea, aragaze, cuptoare cu microunde, frigidere, masini de spalat, și alte aparate electrocasnice de dimensiuni mici.

Astfel, este crucial să avem în vedere beneficiile reciclării DEEE și să lucrăm împreună pentru un mediu mai curat.

 

În mediul casnic și în împrejurimile acestuia se pot regăsi numeroase echipamente electronice, printre care: frigidere și alte aparate frigorifice ce conțin metal și freon – un agent extrem de dăunător mediului, computere compuse din metale și plastic, hote, uscătoare, televizoare și monitoare. Este demn de menționat că monitoarele LCD vechi conțin mercur, un metal extrem de periculos pentru sănătatea umană.

 

Un alt aspect relevant îl reprezintă bateriile și acumulatorii. Un român, în medie, folosește 8 baterii anual. Cele mai multe dintre acestea, precum cele cu zinc-carbon și magneziu alcalin, nu sunt reîncărcabile. Cu toate acestea, reciclarea lor este o procedură simplă și eficientă, prevenind astfel metalele componente să ajungă în mediu. Aceeași abordare este adoptată și pentru acumulatori, care devin nefuncționali odată ce au atins numărul maxim de reîncărcări.

 

În categoria acumulatorilor se încadrează și cei auto și industriali. Acești acumulatori, fie că sunt destinați vehiculelor sau iluminării spațiilor, necesită reciclare pentru protecția mediului. Mai mult, procesul de reciclare permite extragerea și reutilizarea unor materiale precum plumbul și mercurul, evitând astfel acumularea deșeurilor periculoase.

 

Echipamentele electronice industriale sunt adesea în centrul atenției când vine vorba de reciclare, mai ales în contextul companiilor, fabricilor și instituțiilor cu un număr considerabil de materiale care urmează să fie schimbate. Se subliniază reciclarea următoarelor: roboti industriali, linii de asamblare, elemente mecanice și unități de producție, precum și depozite și birouri, care sunt esențiale pentru stocare.

 

Pe lângă aceste servicii, compania noastră pune la dispoziție transport gratuit pentru materialele dvs., precum și elaborarea documentației necesare pentru casarea și eliminarea acestora din funcțiune.